Het gebruik van digitale schermen is de laatste jaren enorm toegenomen. Overal waar je kijkt, zie je wel een scherm dat informatie of reclame toont. Twee veelvoorkomende vormen van digitale schermen zijn LED schermen en Videowalls. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen een videowall en een LED scherm.

De technologie achter LED schermen en videowalls

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe deze schermen werken. LED schermen maken gebruik van LED lampjes die samen een beeld vormen. Deze lampjes zijn erg klein en kunnen verschillende kleuren weergeven. Hierdoor kunnen LED schermen een hoge resolutie en helderheid bieden. Videowalls daarentegen bestaan uit meerdere schermen die aan elkaar gekoppeld worden. Hierdoor ontstaat één groot scherm met een naadloze overgang tussen de schermen. Beide technologieën hebben hun eigen voordelen en toepassingen.

Waar worden LED schermen en videowalls voor gebruikt?

LED schermen worden vaak ingezet voor outdoor reclame of informatievoorziening. Door de hoge helderheid zijn deze schermen goed zichtbaar, zelfs in direct zonlicht. Hierdoor zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld billboards langs de weg of informatieborden op drukke pleinen. Videowalls daarentegen worden voornamelijk gebruikt voor indoor toepassingen, zoals in winkels, op beurzen of in grote evenementenhallen. Door de naadloze overgang tussen de schermen is het mogelijk om één groot beeld te creëren dat van dichtbij goed zichtbaar is.

Welke optie is het meest geschikt voor jou?

Of je nu kiest voor een LED scherm of een videowall, beide opties bieden vele mogelijkheden en voordelen. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke toepassing en omgeving waarin het scherm geplaatst zal worden. Zo is een LED scherm bijvoorbeeld beter geschikt voor outdoor gebruik, terwijl een videowall meer geschikt is voor indoor toepassingen. Daarnaast speelt ook het budget een rol bij de keuze tussen deze twee opties. Het is dus belangrijk om goed te onderzoeken welke optie het beste past bij jouw situatie.

Al met al zijn er dus duidelijke verschillen tussen een videowall en een LED scherm. Beide technologieën hebben hun eigen voordelen en toepassingen. Het is aan jou om te bepalen welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie. Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven in de verschillen tussen deze twee vormen van digitale schermen. Succes met het maken van jouw keuze!